E-plan door AC Elek

Een e-plan is een schematisch overzicht van elektrische installaties. Hierin staan alle verbindingen en apparaten in vermeld, gebruik makend van universele symbolen. Het e-plan moet een ééndraadschema en een situatieplan bevatten. Bij AC Elek maken voor elk project gebruik van een e-plan, dit is onze leidraad tijdens de uitvoering van de werken. Dit plan wordt aan u voorgesteld om na te gaan of dit overeenstemt met uw eigen ideeën. Heeft u interesse in een e-plan van AC Elek? Vraag dan zeker een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

Installatie schemas

Een ééndraadschema van een bevat alle installaties en de bijhorende stroombanen. Deze worden aangeduid d.m.v. universeel gekende symbolen.
Onderdelen die in een ééndraadschema terugkomen zijn o.a.;

  • leidingen
  • geleiders
  • verdeelkast
  • schakelaars
  • aftakkingen

Elke afzonderlijke stroombaan heeft zijn letter, die ook op de verdeelkast vermeld staat. Daarbij krijgt elke aftakking zijn eigen letter, om het plan overzichtelijk te houden. Heeft u nog vragen omtrent het proces van een e-plan? Neem dan gerust contact met ons op. AC Elek helpt u met plezier verder.

Situatieplan door AC Elek

In een situatieplan worden alle eindpunten van de elektrische installaties aangeduid. Dit zijn bijvoorbeeld stopcontacten of schakelaars. In uitzonderlijke gevallen moeten bepaalde apparaten hier ook in vermeld worden. In deze gevallen gaat het om vaste of grote apparaten die meer ampère nodig hebben. Is e-plan van AC Elek waar u op zoek naar bent? Vraag dan meteen een offerte aan! AC Elek kijkt uit naar een aangename samenwerking.